onsdag den 25. september 2013

Databaser

Et godt tip til start.

Find ud af hvad din database skal bruges til er en god start. Skal den fx havde: Dynamisk indhold, login, bestillinger, tilmeldinger, kontakt mm.

Find din Mother.

Når du har en grundlæggende idé om hvad din database skal kunne, så kan det være en god idé at finde din Mother AKA Center tabel.

http://diagrams.seaquail.net/ er brugt til at lave dette eksempel.
Motheren bruges til at samle data fra forskellige steder og derved normalisere din database.

Mother'en vil så bruge child'nes primary/primær nøgle til at indikere hvor indholdet høre hjemme. 


Eksempel:

Tabellen [medlemmer] er i dette tilfælde Mother.
Her er et hurtigt eksempel på Mother/Child's over en kampports klub.
Her ses hvordan indholdet i Child'ne tabellerne.

Når man så har lavet ens relationer (Foreign Key)'s så man man hente ens data ud på sitet gennem INNER JOIN.

På den måde bruger ens site tabellernes int's til at læse de forskellige data, mens man udskriver selve teksterne, og ikke ID'erne til brugeren af sitet.

fredag den 20. september 2013

Out source. In source

Som web-intergrator er der stor chance for at man ikke kommer til at arbejde på et kontor, men mere som hjemmearbejdene. Det gør også at man ikke vil komme til at se ens kollegaer hvilket sætter kommunikationen i højsæde.

Som del af vores informationsteknologi undervisning skulle vi arbejde hjemme fra. Dette indebar en gruppe opgave, og en individuel opgave.

Jeg have en del problemer med gruppe opgaven, da jeg havde været syg, og have svært ved at finde ud af hvad gruppe jeg var i. Allerede her ses en ulempe hvis kommunikationen ikke er i højsæde. Men det viser også at god kommunikation ikke er nogen man skal vente på, men noget man aktivt skal søge.

Min fejl var at jeg kun brugte Skype, hvor jeg kun havde én af mine kontakter på i stedet for at bruge Facebook, hvor jeg har alle mine kontakter.

God kommunikation.

God kommunikation kan være svær at definere. Og der er en del faktorer at tage i betragtning fx:
  • Kropsprog
  • Tone
  • Indhold af samtale
  • Respons
Kropsproget er noget primalt i vores kultur, og er noget vi har kodet ind i os siden vi var små. Begynder vi som nordisk folk at ryste hovedet fra side til side når vi siger at noget er rigtigt, vil vores kulturalle kodning fortælle os at der er noget ikke helt passer.

Elektroniske ulemper: Kropsprog kan ikke ses elektronisk, hvis vi snakker sms eller telefoni. Men hvis man har meget svært ved ikke at kunne snakke med noget uden at være til stedet, så kan man med fordel benytte webcam samtaler evt. gennem Skype.

Tonen i en samtale kan bestemme hvordan andre reagere på os. Siger man f.eks: "Det også bare fordi du er fra Mørkøv!" Så kan det tydes negativ for udefrastående hvis tonen er hård, men hvis tonen er mere i den bløde side er det nemmere for folk at høre samtalen som positiv end negativ. 

Elektroniske ulemper: Tror mange har oplevet at man nemmere kommer op og skændes over SMS. For mit vedkommende er det pga. manglende smilies. Det handler i bund og grund om at tekst er nemt at analysere i flere retninger. Skriver man f.eks: "Det også bare fordi du er fra Mørkøv!" men slutter med at skrive en blinke smilie " ;) ". Så bliver beskeden nemmere at kode som leg, end som fornærmelse.
Indhold af samtalen og responsen på det, kan havde en stor effekt på ikke bare arbejds moral og indsats. Der er ikke noget værre end at arbejde i en gruppe, hvor den eneste der ser ud til at ville lave noget er en selv. Man prøver at komme med opgave relateret indhold men bliver i stedet mødt, men ligegyldighed eller ignoreret fuldt ud.

Sker dette kan de mere engageret enten miste interessen i arbejdet, eller bryde ud af gruppen og efterlade de mindre engageret elementer.
Elektroniske ulemper: Her kan man risikere at de mindre engageret sender links eller billeder til de andre medlemmer, f.eks. Youtupe, 9gag eller flikr. Og det kan værre sværre at sige fra overfor afsenderne uden at de vil lyde som et direkte angreb. Man kunne fjerne personen/personerne fra chatten. Men det ville så også hæmme gruppearbejdet.

De hjemmelige fælder. 

At arbejde hjemme kan havde sine fordele og sine ulemper.

fordele:

  • Kan man ikke koncentrere sig på ens arbejdsplads grundet støj, vil det blive fjernet.
  • Man styre ens egen arbejdsgang.
  • Huslige ting som at vaske tøj, sætte i/eller tømme opvaskemaskinen vil kunne lade sig gøre, så længe det ikke går i vejen for arbejdet.
  • Du behøver ikke tage tøj på for at arbejde.

Ulemper:

  • Hvis man ikke har disciplinen kan arbejdsprocessen bliver hindret.
  • Du er nød til at søge din egen hjælp.
  • Hjemme har man en masse underholdnings muligheder.
At arbejde hjemme kræver utrolig stor disciplin, og mange gange planlægning. At have en dagsorden, giver en det nødvendige fokus til at kunne gennemføre ens opgave.

Har man problemer ved at arbejde hjemme grundet, man nemt bliver distraheret. Så skal man tage steder hen der kort sagt er lidt kedelige. Et bibliotek er et godt eksempel da man mange gange skal være stille, og man har en masse viden lige ved hånden. (Medmindre man hader bøger og kun vil bruge Wiki, red.) 

At arbejde hjemme og i gruppe handler om at man engagere sig fuldt ud, og hvis man ikke kan give sig 100 % den dag, er det vigtigt at man formilder det til resten af gruppen så de er klar over det.

tirsdag den 17. september 2013

Fremtidens Interaktion

Fremtiden er nu!

Kommer vi til at se Xbox's Kinect eller 3DS'erens augmentet reality mere i vores hverdag? På sin vis er den her allerede. Googles udvikling af google glasses er et lille skridt imod en hverdag med teknologi styret af vores stemmer og gestik, end af kommandoer gennem mus eller keyboard.

Kinectens funktion kunne fjerne bakterier, og snavse kilder som keyboard og mus. Et god eksempel kunne være at se på Sci Fi film som Minority Rapport eller Avatar, hvor et svip med hånden også har man ens skærm med sig, eller overført til en anden skærm.

Google glasses kunne indkorporet reklamespots som kun kunne ses hvis man evt kiggede på en QR kode, som så generede reklamen, som man ser i de spil som Nintendo 3DS og PSP allerede kan med deres Augmentet Reality.

Men det er bare få eksempler ud af mange, omkring hvad fremtiden kan bringe vores nye tidsalder, uden hånder.